Tänään oli vuorossa vierailevan kouluttujan agilitykoulutus täällä Rovaniemen treenimaastossa. Ilma oli yllättäen ihan hirmu kylmä mutta ei se kai auta ku pistää vaatetta päälle. Täytyy se myöntää että talvi on tulossa. Heti alkuun meinattiin myöhästyä treeneistä mutta onneksi aikataulu oli hieman myöhässä joten kerettiin hyvin paikalle lämmittelemään koira ja tekemään rataa :) Lämmittelyiden ja rataantutustumisen jälkeen oli aika alkaa hommiin.

Rata oli 14:sta esteen mittanen mutta tehtiin vielä hieman pätkissä. Oli kyllä haastava rata ja kaikenlaisia koukeroita löytyi. Saatiin uusia vinkkejä erilaisiin ohjausmenetelmiin joista on ihan varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Tämä ensimmäinen rata meni oikein hyvin, kun vertaa siihen kuinka vähän me ollaan treenattu. Putkeen syötössä oli hieman ongelmia, sillä Asgeir tarvitsee vielä tarkkaa ohjausta putkelle. Asgeir taas tykitti radalla ja minulla oli ongelmia pysyä perässä, vaikeaa juosta, ohjata ja käskyttää yhtäaikaa ;) Rimoja taas lenteli ku Asgeirilla oli hoppu. Sitten pussia ei oltu tehty koko kesänä ja sen kyllä huomasi, sillä Asgeir ei muistanu yhtään mikä oli pussi mutta otettiin sitä sitten erikseen ja muistuihan sekin mieleen :)

Sitten oli vuorossa seuraava pätkä. Putkeen syötössä oli jälleen pientä haparointia mutta kyllä se siitä lähti. Tällä radalla oli sitten tärkeää se, että miten käsi on, onko se lähellä kehoa vai kaukana, sillä hypyt oli sellaisissa kulmissa. Radan kahdella viimeisessä hypyllä oli tarkoitus tehhdä sylikäännös mikä onnistui ihan kohtalaisen hyvin vaikkakin sylikäännöksen jälkeen Asgeirilla oli hankala ymmärtää minne oli tarkoitus mennä.

Olin kyllä tosi tyytyväinen koulutukseen. Asgeir toimi hyvin ja sain hyviä vinkkejä mm. kuinka opettaa Asgeirille, että aidat on tarkoitettu hypättäväksi ettei niistä voi vaan vetää läpi.