Syksy on jo pitkällä ja talvi tekee tulojaan niin nythän on hyvä hetki alkaa käymään läpi taakse jäänyttä kesää. Oikeastaan syy tähän surkeaan päivittelyyn oli vuodatuksen katkos ja kuvien hukkaaminen, jonka jälkeen tarkoitus oli tehdä uusi blogi mutta enhän mie jaksanu sitä alkaa vääntämään joten pysytään ainaki toistaiseksi tässä vanhassa. Yritän nyt kirjoitella suurinpiirtein järjestyksessä mitä on tapahtunut milloinkin ja paljon jää varmaan kirjoittamattakkin. Ollaan touhuttu ja treenattu kesän aikana paaaljon! :)

Auttikönkään kauhuista selvittiin säikähdyksellä, vaikka kyllä Asgeir aika jumiin siittä meni niin ja vesi ja uiminen on yhtä ihanaa edelleen, että ei siitä mitään kammoja jääny, vaikka en kyllä yhtään epäilytkään. Uintia ollaan siis harrastettu kaikkien kanssa tosin Asgeirin uimista on säännöstelty ettei menis pahasti jumiin ja Sutkikin sai loppu kesästä hotspotin.

Toukokuun lopulla oli sitten ne kauan odotetut viralliset terveystarkit Sutkilla siis. Kaikki mahollinen kuvattiin jälleen eli selkä, lonkat, polvet, kyynäreet ja olat. Polvet, olat ja selkä näytti aivan siistiltä. Lonkat oli muuten myös terveen näköiset mutta lantio sillä on vino, joka suttaa kuvan, kyynäristä oikeanpuoleinen on siisti mutta vasemmassa on kehityshäiriö mikä näky jo välikuvissa, mutta onneksi häiriö ei ole muuttunut miksikään.

Kenneliittosta lonkat tuli takaisin B/B ja kyynäreet 0/2 ja maininta selkämuutoksista.. Joka sitten osoittautui sakralisaatioksi. Kyynär tulos ja selkämaininta johti siihen, että päätin etten edes ala kokeilemaan agilityn harrastamista on se sen verran rankka laji varsinki kuin isolle ja raskaalle koiralla. Paljon hyppyjä ja alastuloja. Harmillista mutta minkäs teet näillä mennään.


Kesäkuun ekana viikonloppuna oltiin Sutkin kanssa RPKK:n haku- ja jälkileirillä. Päästiin treenailemaan molempia lajeja. Lauantai meni jälkimetsässä Jouni Lihavaisen opastuksessa, paljon saatiin vinkkejä ja uskallusta siirtä pellolta metsään :) Kaksi jälkeä kerkesin ajamaan, toisen oma tekemän suoran ja toisen vieraan tekemän jossa oli jo kulmakin. Hyvinhän se jäljesti eikä edes rynniny. Harmitti vaan ku jouduin ajelemaan kesken treenien takas kaupunkiin ja kaupan kassalle.

Sunnuntai keskityttiin hakuiluun Reija Niemisen opissa ja voin kertoa että olipa vain hyvä päivä! Yhessä päivässä jäi tosi paljon käteen ja treenailu sai uutta pontta!  Toivottavasti päästään Reijan oppiin toistekki :)

Kesäkuussa käytiin myös Espoon eläinsairaalassa Anne Muhlen vastaanotolla ja tai Asgeiria muutkin tutkia. Otettiin verikoetta, tutkittiin röntgen kuvia, koplattiin ja testattiin ja otettiin vielä magnettikuvat koko selästä ja aivoista. Noh mitäänhän sieltä ei löytynyt.. Mutta olen erittäin t yytyväinen että tutkittiin perinpohjaisesti ja saatiin suljettua monta mahdollista vaihtoehtoa mukaanlukien se epilepsia epäilys. Jonkin sortin hermosärkyyn päädyttiin ja Asgeir saikin siihen lääkityksen.

Oireet ei siihen päättyneet mutta huomattavasti vähenty ja heinä-elokuu meni lähes oireettomasti. Mitään rankkaa liikuntaa kuten irti juoksemista se ei kestä ja agilityä ei enää treenailla mutta yritetään nyt saada poika jotenki kuntoutettua. Itse olen spekuloinut sen johtuvan jonkin sortin selkä ongelmista, sillä se aristaa hierottaessa selvästi lantion aluetta ja rasituksen jälkeen ontuu oikeaa takajalkaa. Mahdollisesti selästä säteilee jtn särkyä etujalkoihin joka aiheuttaa niitten kipuilun tai sitten se yksinkertaisesti ei varaa kunnolla painoa takapäähän vaan  suurin paino tulee etupäähän  ja valmiiksi painuneet välikämmenet rasittuu. Ken tietää mutta tämmöstä mie olen spekuloinut. Katsotaan nyt mihin tämä menee ja kuinka saadaan poikaa kuntoutettua..

Heinäkuun vaihteessa oli perinteisen Rovaniemen KV näyttelyiden aika. Lauantaina juoksin kehästä toiseen ku alaskanmalamuutit ja karhukoirat oli aika tarkalleen samaan aikaan, piti Jerelle ottaa vara esittäjäkin hollille jos en kehää kerkiä. Messi esiintyi oikein mallikkaasti ainut vaan että se hieman meinas liikaa jumppailla eli venyttää itseään ja tämä tiputtikin sen PU kehässä neljänneksi. Eli lopullisena tuloksean Harry Tastilta ERI/2,SA,PU3.

Messi äkkiä Vanessalle ja täysillä karhukoira kehällä jossa just alkoki veteraanit että sain juosta suoraan kehään! Jere esiintyi tuttuun herrasmies tyyliinsä tosi hienosti ja Kurt Nilsson tykkäs kovasti ERI/1,SA,PU1,SERT, ROP-VET ja VSP. Ryhmää jäätiin siis odottelemaan, jossa ei sitten kuitenkaan sijoitusta.

16.7 lähti lento kohti Helsinkiä, josta sitten ajeltiin rekka jonojen läpi Muurikkalaan. Käytiin vähän kattelemassaa flatti pentuja, joista sitten lähti yksi matkaan. Metsävirnan Tunturihaukka tunnetaan nimellä Stara saapui Norwegianin kyydittämänä tänne Rovaniemen kolkkoon kesään.

(c)H-L Pasanen

Sileäkarvainennoutaja on ollut meidän molempien pitkä aikainen haave Brandyn ja Pepin jälkeen ja päätimmekin hankkia semmosen sitten kun kiva pentu tulee vastaan ja aika on muutenkin sopiva. Stara asustaa siskoni luona ja tarkotuksena sen kanssa olisi treenailla Mejää ja varmaan näyttelyissäkin pyörähtää, katsotaan nyt mimmonen stara siitä oikein tulee ;)

Jere jatkoi huikeaa näyttely menestystään Kemin KV näyttelyssä tuloksin ERI/1,SA,PU4,ROP VET ja vielä BIS VET 2! Messin kans käytiin myös kehässä tuloksena ERI/2,SA,PU3, vähän se meinas olla vauhkolla päällä ja juoksemisesta ei oikein tullu mitään.

Tämän vuoden vika näyttely oli elokuussa Ivalon pikku ryhmis. Messi nappas ensimmäisen SERTinsä ja oli VSP, Jere jatko ROP VET linjaa muttei ryhmässä sijoitusta. Nyt varmaan jätetään Jeren kanssa näyttelyt vähemmäksi korkeintaan jossain Kemissä ja kotinäyttelyissä käydään. Messille pitää alkaa keräämään ne pari sertiä lisää ja Staranki kans pitää näyttelyt korkata.

Sitten me ollaan kovasti treenailtu Sutkin kanssa hakua, pakka alkas aikalailla olemaan paketissa ilmasua lukuunottamatta. Löytää valmiit maalimiehet, uppooa syvällekkin, käyttää nenää ja motivaatiota löytyy :) Nyt kun maastokausi alkaa olemaan ohi niin keskitytään sitten ilmasun tekemiseen. Pelto- ja metsäjälkeä ollaan tehty nyt vähemmän mutta jonku verran kuitenki. Vähän se meinaa sählätä ja kulmat oikoa, esineiden ilmasua ollaan myös vähän otettu. Jospa tää ois sitten se meijän eläkeläis laji.

Käytiin myös RPKK:n Bh kurssi ja tavoitteena oli suorittaa BH nyt syksyn aikana mutta meillä on ollut vähän asenne ongelmaa tuon tottiksen kanssa ja jouduttiin keskittymään aika paljon vain siihen että Sutki tekis töitä mulle eikä patukalle. Saatiin hyviä vinkkejä ja tästä on hyvä jatkaa talven yli treenaten ja ens keväänä tai alku kesästä toivon mukaan se BH sitten.

Asgeirin kanssa ollaan treenailtu meijän varhaiseläke lajia eli verijälkeä ja se on menny vallan mainiosti. Hyvin merkkaa makuut ja suhteellisen kivaa työtä se tekee, joskus meinaa revitellä vähän turhan nopeasti ja tarkkuus kärsii. Ilmotin sen kokeisiinki mutta meillä tuli takapakkia jalkaongelmien kanssa niin jouduin perumaan kokeen.

Stara on myös päässyt MEJÄ hommia jo alottelemaan ja onhan se niin luontainen jäljestäjä. Suoraa ja pientä kaarrosta ollaan tehty, jos vielä ennen lumia kerkiäis pari jälkeä tekemään ja yhen kulmanki niin siitä olis hyvä jatkaa sitten ensi vuonna. Agilityn saloihin ollaan myös tutustuttu, perustettiin oma eskari ryhmä tämän kesän pentusille jossa ollaan sitten yhessä treenailtu. Putkea, pussia, eteenmenoa, esteen kiertoa ja puomia ollaan jo pikkusen tehty. Talvi olisi tarkoitus treenailla lisää :)

(c) Ira Alakulppi

Lokakuu on jo menossa ja vuosi ollaan taas odotettu että Jere pääsee hirvimettille ja vielähän vanhus (10v.) on ihan terässä. Eilen oli haukkunu emää ja vasaa 7 tuntia. On se hienoa mies! <3

Huh olipa kova homma kirjottaa ja anteeksi tämä kauhea romaani. Pitää yrittää jos sysksytä sais vaikka useamman sepustuksen kirjoitettua ettei tule joku vuodenajalle oma juttu. Ja pahoittelen kuvien vähyyttää ku mulla ei ole tällä koneella kauheesti nuita kuvia. Mutta mukavaa syksyä ja tulevaa talvea kaikille!