Maanantai aloitettiin haku treeneillä. Mulla oli erittäin maanantai fiilis koko päivän ja senhän kruunasi sitten se että luulin pääseväni töistä  klo 16 mutta pääsinki vasta klo 17 ja tokihan treenitki oli sovittu viideksi. Kiitos työkaverin joka tuli varttia aikasemmin että pääsin karkaamaan, huh. Treenit oli lyhyet ja ytimekkäät aivan liian helpot Sutkin mielestä ja eihän niissä kauhaa nokka tuhissu..

Neljä pistoa joista kaksi ekaa valmsta, hyvin haki ja teki mielestäni erittäin hyvät pistot. Kolmannella kokeiltiin ekaa kertaa tyhjälle lähettämistä, hyvin se uppos mutta kaarsi vähän vinoon ja näinollen laatikosta jäi tarkistamatta yksi kulma mutta pitkän ja laajan piston se teki. Neljännen piston piti olla jänis kun Sutki tulee týhjältä mutta ite kämmäsin ku en huolehtinu maalimiestä ajoissa paikoilleen joten jänis jäi erittäin lyhyeksi oikeastaan sillä ei varmaan ollu mitään merkitystä Sutkille. Katsotaan nyt kuinka porukka alkaa hiipumaan treenien suhteen ja kuinka tuota lunta ja pakkasta alkaa tulemaan että ehtiikö maasto hakuja enää montaa ottamaan. Mutta selvästi Sutki tarvii haastetta enemmän ja pidempiä ratoja.

Tänään tiistaina käytiin Tuijan ja Heidin kanssa verijälkeilemässä. Tein Asgeirille n.600m jäljen jossa oli kaksi kulmaa ja suorilla pari makausta. Maaston vaihtelua oli sen verran että kangasmetsästä vähän korkeampaan aluskasvillisuuteen, kalliota ja suota sekä suopursuja. Alku oli jälleen vauhdikas, tuolle pitäis saada jotain tehtyä. Eka makuun merkkas ihan kivasti, eka kulman käveli yli ja kadotti jäljen, pyöriskeli siinä hetken ja kävi tarkistuslenkin jonka aikana löysi kulman makauksen ja merkkas sen. Lähti siitä hyvin jäljestämään ja selvästi rauhallisemmin kuin alun suoralla, toisaalta kasvillisuus olikin korkeampaa ja suopursuja, joten joutuikin tekemään enemmän töitä. Kalliolla otti tosi tarkasti ja kulman merkkas ja lähti hyvin oikeaan suuntaan. Loppu matkan teki tarkkaa jälkeä ja pääsimme maaliin! Vitsit olen iloinen ku meni nuinki hyvin!

Tämä on kyllä niin meijän eläkeläislaji :) Asgeir on syttynyt selvästi lajille vasta nyt eikä hästää ihan niin paljoa ku nuorempana vaikka on se vieläki aika vauhdikas. Harmittaa vaan ettei ole tulossa enää mitään kokeita, olis niin mukava päästä kokeilemaan myös koejälkeä.



Staralle tein myös jäljen, jossa oli kulma ja tuore vasan jalka lopussa. Stara merkkas jäljen tosi hyvin! Ite olin nimittäin menossa ihan väärään suuntaan mutta tyttö oli ihan sitä mieltä ettei se jälki siellä ole ja eihän se ollukkaan.. Stara ei tehny oikein tarkkaa työtä vaan aika nenä korkealla kulki ja vähän siksakkas. Eka makuun ja kulman meinas ohittaa muttenm päästänyt. Merkkas makuun rauhallisesti ja lähti siitä hyvin jatkamaan. Loppu matkan kulki n. 3metriä jäljen sivussa mutta luulen että tässä syynä oli sivutuuli. Hirven jalalla oli rauhallinen mutta kiinnostunut.

Tosiaan meille satoi tänään ensilumi ja sitä tulikin oikein kunnolla, koirat oli aivan innoissaan! On se ihmeellinen asia tuo lumi :) Valitettavasti mulla ei ollu kameraa mukana että olisin saanut mitään kuvia :/

Ai niin meinasin unohtaa että Stara tarttasin näyttelykoiran uran sunnuntaina mätsärin merkeissä. Mirka esitti sen pennuissa ja täytyy olla ylpeä siitä kuinka hienosti niillä sujui yhteistyö vaikka molemmat oli ensikertalaisia :) Stara sai punaisen nauhan ja sijoittui vielä neljänneksi. Pentuja oli ilmoitettu 29 kpl.