Joo tosiaan siltä vaikuttaa että kesä palaa ennen ku se talvi kerkes kunnolla tullakkaan, mikäs siinä maastotreenit siis jatkukoon! Pari viikkoa on mennyt kyllä aika surkeasti niin treenien kuin lenkkeilyn suhteen on ollu niin mahottoman liukasta että on saanu pelätä koirien ja vähän itsensäki puolesta. Onneksi meillä on tuo halli missä pääsee treenaileen kuiten.

Ollaankio käyty kerta viikkoon siellä treenaileen, Sutkin kanssa tottista lähinnä keskitytty edelleen tuon takapään käyttöön. Ten myös hyppyä ja ruutua uutena. Ruudun harjottelu toi haastetta siinä määrin että Sutkillahan ei pätkääkään motivoinu se herkkukippo siellä ruudussa vaan se yritti tehdä kaiken mahdollisen saadakseen sen lelun sielä mun taskusta. Vaatimalla lähti kuitenki ruutuun mutta ei koskenutkaan kippoon vaan jäi ruutuun etsimään jotain jos sieltä vaikka se lelu löytys, hölmä koira! ;) No luovutin ja otin lelun palkaksi ja johan se uppos sinne :P Haastavaa tuo lelulla palkkaaminen...

Staran kanssa ollaan agsailtu. Viimeksi tehtiin suoraa pätkää hyppy-hyppy-putkeen ja loppupalkkana herkkukippo. Hyvin maltto odottaa este käskyä ja erittäin hyvin eteni. Alastulokontakti alkaa olemaan ihan kivanoloinen ja lisäsin siihen jo käskynki. Pujottelua otettiin myös joka sekin alkaa sujumaan. Videotaki löytyy mutta ne on vielä purkamatta koneelle joten niitä odotellessa ;)

Lauantaina 24.11 oli mätsäreiden vuoro, siskon lapsi Vanessa kysyi Asgeiria junnukoiraksi ja lupasin silläkin uhalla että Asgeir on hieman haastava monessakin suhteessa mutta Vanessa on taitava koirien kanssa :) Käytiin pariin kertaan harjottelemassa ja eihän ne treenit ihan putkeen menny, Asgeir kävi hieman kierroksilla ja eihän se osaa mitään hienoja junnu kiekuroita :P Vanessa kuitenki päätti ottaa sen junnu kaveriksi. Ite en päässy näkemään niitten suoritusta (kiitos töitten!) mutta kuulemma ihan kivasti oli menny, Asgeir oli ollu melko rauhallinen, ainut vaan että tuomarin tullessa tutkimaan koiraa se oli tahtonu istua. Saapa nähä pääseekö Asgeir toista kertaa junnu koiraksi ;)

 (c) Jenni Peltokorpi

Stara kävi kans toistamiseen Mirkan kans pennuissa tuloksena sinisten nauhan saaneiden pentujen kolmas. Ei pöllömmin,vähän oli pentunen väsähtänyt pitkän odottelun aikana eikä oiken jaksanut enää seisoa sinisten kehässä.

Tänään käytiin sitten haku treeneissä ja luulenpa että nämäkään ei ole vikat treenit ellei tuota lunta ala ihan yhtäkkiä satamaan. Käytiin alkuun tallomassa alue ja häätämässä porotokka sieltä ja eikun treenaamaan. Kuuden piston treeni ja ei mitään tyhjiä tms. suorapalkat, ainut uudempi juttu oli että kahdelle maalimiehelle menin itse hakemaan Sutkin pois ihan sen takia että tottuu että myös mie voin mennä sinne, tulevia näyttöjä varten tämmönen ajatus..

1. pisto valmis, hyvin uppos ja löysi. Menin itse hakemaan koiran ja vähän se siinä meinas hötkyillä ku mie tulin paikalle mutta hyvin pysy kuiten maalimiehen luona. Toinen pisto edelleen valmis ja meni hyvällä draivilla. Kolmas valmis, jonka löytäminen oli hieman haasteellisempi, otti ilmeisesti hajut meidän tallomajäljistä tai sitten porojen jälkistä ja sekottui hieman ja ei tehny ihan suoraa pistoa. Lähti kuitenki syvemmäs ja kuulemma oli käyny tarkistamassa ykkös piilon ennen ku meni maalimiehelle, ei kuitenkaan jälkiä pitkin. Töitä se oli tehnyt maalimiehen löytämiseksi, hyvä!

Neljännelle menin taas hakemaan Sutkin itse ja nyt oli huomattavasti rauhallisempi siellä. Viidennen piston tein haastavammaksi sillä että maalimies oli ojassa piilossa. Lähetyskohta oli melko ryteikköä ja lähetys oli ehkä hieman heikko. Sutki ei uponnu vaan olis sitä mieltä että keskilinjalla on jo kaksi maalimiestä joten metsässä ei voi olla enää ketään, laskuvirhe paholainen! Jouduin lähettämään useampaan kertaan ennen kuin yhtäkkiä nenä selvästi merkkas jotain ja sitten se uppos! Tähän voi olla monta syytä miksi tämmönen tapahtui, ite mietin että Sutki tosiaan oli sitä mieltä että nyt tehdään tyhjää ja maalimiehet karkaa keskilinjalta. Meidän parit tyhjä treenit on tehny sen epävarmaksi? Tai sitten tallaamattoman alueen raja meni hyvin läheltä joka sekin saattoi sekottaa koiraa? Ken tietää mutta tämä oli opettavainen treeni, Sutki ehkä sai uskoa siihen että kyllä siellä on maalimes! Kuudes pisto oli pakeneva.

Katseskelin tuossa että ehkä tässä vois vielä jonku jäljenki talloa ja esineruudun ku alkaa olemaan niin sulaa.. Saa nähä saako sitä enää aikaseksi.