Perjantaina käytiin treenaamassa Hakua Outien kanssa. Otin ensin Sutkin kanssa neljä pistoa. Kaksi ekaa niin, että koira näki koko ajan kun maalimies meni piiloon ja sitten kun oli motivoitunut ja nenä kävi niin lähetin. Hyvin lähti ja löysi maalimiehet, pistot oli suhteellisen suoria eikä menny jäljelle. Kauhiaa kyytiähän se lähtee ja todellakin haluaa sen maalimiehen tykö. Seuraavat kaksi pistoa tehtiin niin, että alkuun näki kun maalimies lähti metsään mutta sitten käänsin pois. Taas lähti hyvin ja joutui tekemään vähän töitäkin, alkuun meinaa lähteä hieman vanhalle piilolle tai sitten jäljen kautta. Innokkaasti se tekee töitä eikä tule hakemaan apua.

Asgeirin kanssa otettiin kaksi pistoa vähän pelastushaku tyyliin, motivaatio treeni niin, että maalimies meni piiloon ilman että koira näkee ja sitten mentiin tuulen alapuolelle kääppäileen metsään, sitten kun koiralla vainu maalimiehestä niin lähetys. Vähän Asgeir meinaa häslätä eikä aukase nenää mutta lopulta se alko keksittyyn ja sai kuin saikin vainun ja pääsin lähettämään. Toinen pisto otetttiin niin että maalimies oli valmiiksi piilossa. Lähti hyvin, ei saanu hajua ja juoksi maalimiehen ohi, tuli takasin mun tykö. Lähetin uudestaan vähän eri kohdasta, nyt löysi maalimiehen. Olen kyllä tosi tyytyväinen siihen miten se on itsenäistynyt ja lähtee itsenäisesti ihan sinne 50:iin asti.

Sunnuntaina herätys klo 5.50 koirat pihalle ja auto starttas klo 7.00 suuntana Kemi. Vuorossa oli vanhuksen kanssa Kemin ryhmä ja vetsku kehä. karhukoiria oli ilmoitettu 14 kappaletta ja veteraaneja ei ollut kuin meijän Jere. Tuomarina Hannu Talvi. Jere sai punaisen nauhan ja SA:n. Paras uros kehässä oli kolme koiraa ja Jere jäi kakkoseksi saaden vara-sertin, moitteita tuli hieman pitkistä mittasuhteista ja korkea kaarisesta hännästä. Mutta Jere esiintyi ihan älyttömän hyvin! :) Muutenki Kemin karhukoirat oli yllättävän hyvä käytöksisiä! Niin ja tosiaan se oli ROP-vet joten jouduttiin hengaileen siellä vielä klo 15 asti jolloin alko ryhmät. Sutki sai hyvää sosiaalistamisharjoitusta ja käytiin ihastelemassa kauniita merimaisemia, harmi vaan että kamera unohtu kotiin...

Veteraanit oli tietenki viimeisenä joten odotus vain jatkui, vetskuja oli 5 kappaletta, joten jännitystä lisäsi se että vain yksi tippuu pois. Parhaan veteraanin valitsi Johan Juslin, kovastihan se Jerestä tykkäs edelleen ja Jerestä tuli Sunnuntain kaunein Veteraani! :D Kotiin tuomisina ruusuke,pokaali ja 12 kg:n säkki Hill´sin ruokaa. Paulan Vilma samojedi oli BIS VET 3, onnea!

Tiistaina lähettiin Saanan ja Mäihän kanssa peltojälkeilemään ja metsälenkille, vielä ennen kun nämä kaverukset muuttaa :( Saana talloi Sutkin jäljen, joka oli 135 askelta pitkä ja sieltä löyty tyhjiä kohtia sekä yksi 5 askeleen tyhjä ja nappulaa oli aika paljon ku se oli menny niin mömmöseksi.. Sutki jäljesti ihan tosi hyvin! Yksi harhailu oli mutta muuten mentiin suoraan ja rauhallisesti, enkä edes huomannu tyhjiä, jee! Metsälenkki meni kans kivasti, hyvä parivaljakko tuo Sutki ja Mäihä :)