Mie käyn vähän hitaammin kuin muut blogin kirjottajat ja skriivailen viime vuoden yhteenvedon jo uuden vuoden ollessa tammikuun puolessa välissä, no parempi myöhään kuin milloinkaan?

Meillä oli melkosen rankka vuosi tämä 2012, koirat sairasteli ja ite olin aika stressissä juurikin tämän vuoksi. Asgeir on vikonut milloin mitäkin jalkaa ja käytiin tutkimuksissa niin Rovaniemellä, Oulussa kuin Espoossakin saakka. Mitään varmaa diagnoosia ei saatu kun kuvissa ei mitään näy. Asgeir saikin sitten jäädä varhaiseläkkeelle aktivoimaan mun vanhempia. Ite asun suhteellisen lähellä niin haen pojan aina välillä matkaan lenkille tai yökylään. Nyt mennään sitten hihnalenkityksillä, koti tokoillen ja kesällä jäljestetään. Poika on niin kova menemään että välillä on hieman haastavaa rajoittaa sen liikkumista mutta pakko se on kun muuten se menee jumiin ja alkaa vikomaan jalkojaan ja selkää.

Sutkilla todettiin kyynärnivelen kehityshäiriö sekä allergioiden kanssa ollaan taisteltu, raaka ruoka on ollut hyvä Sutkin mahalle mutta erinäiset kutinat ja herkkä iho kaipaisi vielä helpotusta.

Kesä treenattiin erittäinkin aktiivisesti oli kyllä mielettömän hyvä treeniporukka, treenejä olis riittäny vaikka joka päivälle :) Keskityttiin pääasiallisesti hakuun ja kehitys oli huomattava. Tehtiin myös jonkin verran jälkeä ja tottista väännettiin. Asgeirin kanssa muisteltiin pitkästä aikaa miten se mejäily sujuikaan ja eläkeläisestähän kuoriutui oikein mallikas hieman vaan vauhdikas jäljestäjä.

Meidän kesää tuli ilostuttamaan myös uusi tulokas Stara virallisemmin Metsävirnan Tunturihaukka. Stara haettiin lentokoneella Muurikkalasta saakka ja se asustelee siskoni tykönä vaikkakin yhdessä sen omistamme. Staran kanssa aloteltiin MEJÄ uraa ja agilityynki tutustuttiin.



Jere loisti näyttelykehissä herrasmiesmäisyydellään ja siitä tulikin varjo valio eli se haukkukoe tulos vain puuttuu virallisesti valionarvosta, otettiin myös pari Bis veteraani sijoitusta!

Sitten niihin tavoitteisiin ja toteutuko ne. Jeren tavoitteena oli muutamassa näyttelyssä käynti ja sehän me saavutettiin reippahasti. Asgeirin kanssa meill oli isot tavoitteet agiliyn suhteen mutta ne voi todellakin unohtaa :( Ainut mikä pystyttiin toteuttamaan oli jäljen treenaus. Sutkin iso tavoite oli BH mutta päätin että treenaillaan vielä tää talvi ettei tarvis sitten puoli huolimattomasti sitä juosta läpi, jäljelle oli tarkoitus opettaa esine ilmasu, kyllä me sitä jo treenattiin muttei se valmis ole, haussa kans ilmasun pitäis olla tehtynä mutta sitäki työstetään tämä talvi.

Sitten katsaus jo tähän uuteen vuoteen. Tavoitteet on tehty mutten niitä julkaise palataan niihin sitten taas tän vuoden lopussa ;) Ollaan Sutkin kanssa tottisteltu melko ahkeraan, väännetty seuraamista, paikallaanoloa häiriönalaisena, jääviä liikkeitä ja noutojaki vähän alotettu. Seuraaminen alkas oleen ok kunhan saan patukan häivytettyä (ikuinen ongelma), jäävät on hyvät, paikallaanolo toimii ja se on hiljaa vaikka häiriönä on toiset treenaajat ja lelut jej!

Sutkin kans kokeiltiin myös hiihtoa ja hyvin luisti suksi ja Sutki oli ihan intona hommaan, hyvin veti mutta vaatii patukka palkan muuten alkaa himmaileen ja kyseleen missä palkka? Toistoja toistoja vaan.

Staran kanssa ollaan agsailtu kerta viikoon, pientä rada pätkää ollaan jo tehty lähinnä etenemistä, putkeen syöttöjä ja erilaisia ohjauskuvioita. Puomin alastuloa ollaan myös otettu ja "nokkiminen" alkaa sujua!

Asgeir on ollut vähän huonompana nytten ei suuresti mutta kuitenkin. Mietin että johtuukö kylmemmistä ilmoista vaiko rasituksen lisääntymisestä lumien tultua, ken tietää?