Perjantaina lähettiin ajelemaan kohti Kiuruvettä tarkoituksena metsästää se viimeinen Suomen muotovalion arvoon tarvittava SERTi. Matkaseurueemme oli varsin pieni tällä kertaa mie, äiti ja Asgeir mutta silti hauskaa oli :) Meikäläinen ajoi Rovaniemeltä Kempeleeseen ja äiti loppumatkan. Saavuimme tulevaan yöpaikkaamme matkustajakoti Palopaikkaan joka ei ollut ihan odotusten veroinen... Illalla käytiin kahden tunnin lenkki tutustumassa Kiuruveden kaupunkiin ja katsastamassa näyttelypaikka ettei aamulla oltais ihan hukassa. Asgeir viihtyi oikein hyvin yöpaikassa vaikka viereisessä huoneessa asuikin mielenkiintoinen basenji kaveri.

Joutsen pariskunta menomatkalla

Kiuruveden kirkko

Palopaikan maamerkki ;)

Lauantai aamuna lähettiin aikasin näyttelypaikalle katsoon näyttely elämää ja gööttejä ;) Meidän kehä alkoi ajassa ja buhundeja oli tosiaan se 1 kpl ja tuomarina Harto Stocmari. Pitkän tuomaroinnin (ainaki se itsestä tuntui pitkältä) ja muutaman juoksu kierroksen jälkeen meille osoitettiin vaaleanpunainen nauha joka tarkoitti sitä että Asgeir sai kun saikin sen vikan SERTin ja siitä tuli FIN MVA (ensimmäinen muuten meidän taloon). Vitsi olin tyytyväinen kun Asgeirin hienon käytöksenn kruunasi vielä tuloskin. Sitten vaan odotteleen ryhmä kehiä. Siinä välissä käytiin lenkkeileen ja katsottiin kaikki karhukoiratkin pitkästä aikaa ja kuvattiin.

Onnelliset ;)

Puoli neljän jälkeen alkoivat ne kauan odotetut ryhmät. Vaikka odotusta riittikin niin pitäähän se käydä siellä pyörähtämässä ku harvoin pääsee. FCI 5 ryhmä tuomarina toimi Soile Bister joka sitten otti meidän jatkoon. Siinä juostessa ja seisoessa huomasin että hei meitähän on enää neljä jäljellä joten ryhmäsijoitus olisi varma. Lopulta Bister ojensi meille sen punaisen ruusukkeen, mitämitämitä? Oli minun ensi reaktioni. Todellinen yllätys! Päästiin siis Bis kehään jossa sijoitus oli myös varma sillä Bis kehään ei tulisi meidän lisäksi kuin yksi pari. Bis kehän vihdoin alkaessa miedän pistettiin järjestykseen lähinnä juoksu arvostelulla sillä Soile Bister juoksutti yhdessä ja erikseen. Meille ojennettiin taas punainen ruusuke! Vitsi olin ihmeissään.

Ryhmä juoksua

Hieno päivä kertakaikkiaan! Asgeir jaksoi reippaana poikana käyttäytyä nätisti ja esiintyä pitkän päivän läpi. Ja aika hienosti MVA tittelikin saatiin :) Myös palkinnot oli hyvä tasoisia :)