Onpas taas aika vierähtänyt viime blogailusta, viikot ja viikonloput on mennyt Kokemäellä koirien kanssa touhutessa joten eipä ole jaksanut/kerennyt olemaan koneella tai ainakaan sriivaileen. Yritänpäs muistella että mitäs kaikkea ollaankaan tehty..

Agility

Ainakin käytiin Rovaniemelle Markus Turusen agilitykoulutuksessa. Mielenkiintoinen koulutus olikin ja jälleen uusia treenivinkkejä saatiin, harmi vaan ettei sunnuntain kontakti treeneihin päästy Asgeirin ontumisen takia mutta Charon pääsi korvaamaan Asgeirin :) Pistän kuvia lauantaina (missä Asgeir oli mukana) ratatreeneisä mitään selostusta en osaakkaan enää sanoa..

1.RATA

2.RATA

Sitten käytiin tässä yksi päivä Mouhijärvellä agiliitelemässä Riitan kanssa. Otettiin puomia, A:ta ja keppejä ja lyhyttä hyppy-putki pätkää. Kontaktit onnistui yllättävän hyvin vaikka ei olla päästy treeinaileen ollenkaan. Keppejä vähän kolisteltiin mutta ne olikin jäykemmän oloiset mitä meidän kepit on myös ns. oikean puolen kepeille meinasi tuottaa pienoisia ongelmia. Rata pätkäkin onnistui ja Asgeir yllätti minut tekemällä hienon poispäin käännön hypylle ;) Ollaan myös kämpän pihalla otettu kiertoja mattotelineen ja katulampun ympärillä.

Toko

Ollaan satunaisia kertoja treenailtu myös tokoa; seuraamista, luoksetuloa, paikallaanoloa ja liikkeestä maahanmenoa. Seuraaminen on ollut ok ja jopa käännökset onnistuu nyt vaan pitäs keksiä miten saan sen käden siitä pois. Luoksetulo on aika kökkö, vauhdikas mutta jää liian kauas.. Paikallaanolosta karkasi kerran mutta kun palautin niin oli sitten hyvin. Maahanmenot ei kauniita...

Mejä

Ollaan päästy tekemään kahteen otteeseen verijälkeäkin, JEE! Ekan kerran labbiskasvattaja päivillä Asgeirille tehtiin n. 100-100-100 jälki kahdella makuulla+alotus ja lopetus. Jälki oli tuore ja tiheässä metsässä. Vähän kyllä jänskätti ku ei olla koskaan tehty nuin pitkää jälkeä ja tämä laji ei ole ollut mikään Asgeirin vahvuus. Poikahan yllätti, se jäljesti huimalla vauhdilla ja koko ajan pysyi jäljellä :O Makuita se ei merkannut lähes ollenkaan enkä sitten vaatinutkaan ku kulki niin hienosti! Jäljen päässä pikkuruinen peuran jälki, meinas alkaa maisteleen sitä.

Toinen jälki tehtiin itseasiassa eilen melko avaraan metsään ja pituutta oli jälleen se 100-100-100 ja kahdella makuulla. Hieman extreme jälki olikin sillä pimeys yllätti ja tietenkään minulla ei ollut mitään hajua että miten jälki kulkee ainoastaan osasin ohjeistaa Asgeirin jäljen alkuun.

Poikahan jäljesti ensimmäisen suoran hienosti ja otti makuun. Toiselle lähdettiin kans hyvin mutta sitten Asgeir hukkasi jäljen ja kyseli pariin otteeseen, annoin uuden käskyn ja se lähti etsimään. En kuitenkaan uskonut jäljen kulkevan siihen suuntaan mihin Asgeir pyrki enkä antanut myötä mutta siellähän se meni, olis vaan pitäny luottaa koiraan! 

Noh päästiin kuitenki se pätkä loppuun ja makuulle. Toisella pätkällä luotin täysin koiraan. Taasen jälki hukkui ja Asgeir kyseli, löysi kuitenkin jossain vaiheessa. Lopussa taas hukkasi mutta meni ilmavainulla viimeisella makuulle. Oli kyllä jännä ja vaativa jälkitreenit. Olen kyllä niin ylpeä että Asgeir jäljesti nuinkin hyvin, päättäväisesti ja kovalla halulla mennä eteenpäin. Kyllä siitä hekä jälkikoira vielä tulee ;)

 Muuta pööpöilyä

Ollaan lenkkeilty metsässä millon minkäkin laisella koiralaumalla. Treenailtu erilaisia pintoja ja portaita mm. ritiläportaat ja Asgeir on selvitynyt niistä todella hyvin :) Reipas mies :)

Huomenna lähetäänki ajeleen Kemiin päin tarkoituksena startata kolme starttia ja huomenna toiset kolme.

Kuvissa projektikoirani saksanpaimenkoira uros Balto Rovaniemelle 4kk Kuvista kiitos Saanalle