Palataan ajassa taaksepäin muutaman kuukauden verran ja palataan sen verran Kokemäelle että viimeiset viikot ennen harjoittelu jaksoa vietettiin lenkkeillen hyvissä lenkkimaastoissa, treenailen verijälkeä ja Asgeir kävi näyttäytymässä taas Huittisissa mätsärin merkeissä ja olihan se taas komiaa poikaa ja BIS voitto tuli :) Hyvin se esiintyikin, ei sen puoleen. Esitin myös Harmi harmaan sakemannin tuloksena punainen nauha ja purutikku :)

 Asperi poseeraa

Syyskuussa pakattiin kamppeet, hyvästeltiin koulutoverit ja lähettiin ajeleen kohti Rovaniemeä! Mahtava fiilis, uusia tuulia ja vähän vanhojaki Rovaniemellä odotti nimittäin työharjoittelut, työt ja treenit :) Eka 5 viikon työharjoittelun suoritin Ranuan eläinpustossa ei ei voi muuta sanoa ku aivan mahtava kokemus! Sain todella paljon kokemuksia ja oli hienoa päästä hoitamaan villieläimiä! Ja työporukka oli mitä parhain. Työ tehtäviinhän kuului eläinten päivittäinen ruokinta ja hoito. Pääsimme todella hyvin tutustumaan erilaisiin eläimiin ja villieläinpuiston tavallisiin ja vähän epätavallisiinkin päiviin :) Haikea olo jäi kun piti jättää Ranua taakse viiden viikon jälkeen mutta eikö siinä yleensä aina käy niin kun joutuu jättämään taakse jonku mukava jutun..

Hopeakettu Hopsun aitauksessa tuli vietettyä eniten aikaa. Ehdoton ykkönen!

 Projektijouten Alfred ^^

 Hulvaton Harry

 Kumpaakohan jännitti enemmän Iiroa vai minua?

No nyt sitten palattiin oikeasti Rovaniemelle. Tällä kertaa harjoittelu Eläinlääkäri Pekka Hakalan vastaanotolla. Erittäin mielenkiintoinen tämäkin aikaa vaan pitäisi olla vieläki enemmän kuin tämä 5 viikkoa. Tuolla tilanteen muuttuu niin paljon eikä sellaista rutiinia synny niin äkkiä. Mutta harjoittelua on vielä jäljellä pari viikkoa joten kaikkea kerkeää tapahtumaan :)

Ollaan me treenattukkin tässä kahdeksan viikon aikana. Agilityä oikein ahkeraanki sekä Asgeirin että Charonin kanssa. Asgeirin kanssa päädyin aloittamaan kontaktit uudelleen ja nyt sitten keskitytään radalla muihin esteisiin ja jätetään kontaktit kotiin harjoiteltavaksi. Asgeir kulkee kyllä ihan pirun hyvin, melkein harmittaa ku aloin värkkään nuiden kontaktien kanssa, kisa hinku olis niin kova! Ei se auta kuin treenata treenata. Charon on ollu kans oikein pätevä ja se alkaa pikku hiljaa syttymään lajille, jopa kuumuu treeneissä.

Charonin kanssa ollaan myös aloitettu peltojälki. Kolme jälkeä ollaan ajettu ja tyttö kulkee kuin unelma, hokas homman heti ekalla kertaa. Jos vielä pari jälkeä kerkeäis ennen lumen tuloa ja sitten vois talven keskittyä tottiksiin, niissä onkin hommaa ku joudun opettaan kaiken uusille käskyille.. Asgeirin kanssa ollaan myös tokoiltu mutta siinä ei kyllä olla edetty sitten mihinkään suuntaan.

Asgeirilla on ollut nyt muutamia eläinlääkäri käyntejä, alkuun voisko sanoa vähemmän vakava mutta sitäkin ikävämpi käynti oli silmäpeilaus jossa todettiin sitten se nukleaarin katarakta. Eihän siinä sinällään mitään haittaa koiralle ole mutta ei nuo silmäsairaudet mitään mukavía ole. Nyt sitten ollaana muutama viikko taisteltu korvatulehduksen kanssa, pikku hiljaa aletaan olemaan voiton puolella, ensi perjantaina sen sitten näkee missä mennään.

Ai niin ja viikonloppuna kävin suorittamassa ensimmäisen osan agilityn koulutusohjaaja kurssista!