Ja taasen tämä blogin päivitys on jäänyt.. Ei vaan millään kerkiä kirjotella mitään ku koko ajan pitää olla menossa, ja pikaset päivitykset taitaa näkyä tuolla facebookin seinällä nykyään ;) Yritän kuitenki kirjotella jotain meidän kuulumisia mitä muistan.

Pellon Koirapäivät 12.11

Lähettiin aamulla ajeleen äitin kanssa kohti Pellon Rohki-hallia molemmat pojat mukana. Pellossa oli siis epävirallista tokoa ja mätsäriä ja totta kai se piti tunkea kuononsa näihin kaikkiin ;) Eli Asgeirin kanssa korkattiin toko kenttä tai no kehä mölli tokoissa ja molempien kanssa käytiin myös misseilemässä. Ensin Asgeirin tokoon. Mullahan on ollu ikuisuus tavoitteena päästä sinne toko kokeisiin edes joskus ja nyt sain itseäni niskasta kiinni ja uskaltauduin tuonne epiksiin. Mölli luokassa siis kisattiin eli sai valita luoksepäästävyyden ja kokonaisvaikutuksen lisäksi neljä liikettä, me otettiin paikallaan istuminen 1min, seuraaminen kytkettynä, liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo.

Luoksepäästävyys 10

Ei mitään ongelmia, hyvin päästi tuomarin luokseen ja tapitti vain minua ja herkkua, eipä olla moista harjoteltu vähään aikaan...

Paikalla istuminen 8

Istui keskimmäisenä, jäi hyvin pysyikin hetken, kävin palkkaamassa, menin takaisin vähän kauemmas seisomaan niin lähti, palautin ja kohta lähti uudestaan. Lopun aikaa olin ihan metrin päässä ja palkkailin välillä. Ei siis lähteny toisten koirien tykö tai mitään, karkasi aina vaan minun luo. Tuo oli kyllä tiedossa, Asgeirilla ei ole yhtään malttia tuohon paikallaanoloon, jaksaa pysyä paikallaan tasan sen aika että kävelen esteen taakse ja annan sille luvan lähteä agi radale ;) Treeniä treeniä vaan.

Lyhyt seuraaminen kytkettynä 10

Herkun kanssa seurattiin, ihan tosi hyvin seurasi, piti paikan ja teki käännökset hyvin. Ite käännyin väärinpäin täyskäännöksen ;) Pysähdyksessä ei istunut joten jouduin korjaamaan. Nyt vaan se hemmetin herkku ja käsi apu pois...

Maahameno seuraamisen yhteydessä 9

Seuraaminen alkuun pikkusen vinoa, johtuu varmaan alotusasennosta. Maahanmeno myös vino, palkkasin maahanmenosta, hyvin jäi. Istumaan nousu hidas mutta ne onkin meillä ihan kesken vielä.

Luoksetulo 10

Jäi hyvin. Tuli hyvällä vauhdilla ja jopa sivulle! jäi hieman vinoon ja korjasin.

Kokonaisvaikutus 10

Nooh paljonhan tässä on viilattavaa ja hiottavaa ja herkun voimallahan me tehtiin että sinänsä mutta ihan kivastihan tuo meni kuitenki paineen alla ;) Tuomari ainakin tykkäs meidän menosta ja kovasti kehui koiraa ja sen tekemisen halua ja kehotti kovasti eteenpäin! Hyvä mieli jäi :)

Yhteispisteet siis kerrointen jälkeen 102p. ja sijoitus 3/3

Tokoilujen jälkeen saikin jo juosta autolle ja vaihtaa toinen koira mätsäri kehiin, vähän turhan tiukaksi meni aikataulu ja sähläämiseksi se touhu Sutkin kanssa. Tarkotus oli että olis kerenny olla mätsäri alueella pitempään ennen kehään menoa josko olis väähn rauhottunu. Mutta olen kyllä erittäin tyytyväinen Sutkiin, se jaksoi melko hyvin seisoa ja juostakkin kaikesta häiriöstä ja treenin puutteesta huolimatta. Toiset koirat on vielä paha häiriö Sutkille ku ollaan aivan liian vähän päästy koirien ilmoille ja näyttelu juttuja ei olla treenattu ollenkaan ennen tätä viikkoa. Hyvin me siitä selvittiin, saatiin sininen nauha ja sijoituttiin vielä kolmansiksikin ;) Ehkä me uskaltaudutaan uudemmankin kerran :P

Sutki 9kk

Päivän päätteeksi oli vielä rentoutus kehän kierto Asgeirin kanssa <3 Se kyllä esiinty niin mahtavasti, liikku tosi tosi hyvin ja seiso omaan talitinttimaiseen tyyliinsä ;) Saatiin myös sininen nauha ja oltiin Isojen koirien skabassa kolmansia. Asgeir luettiin isoiksi koiriksi ku ei arvostella pöydällä..

Sitten me ollaan treenattu vaikka ja mitä agilityä, tokoa, jälkeä, hakua yms.. Asgeirin kanssa ollaan päästy aika säännöllisesti treenaan agia ja hyvin kulkee edelleen :) Omakin ohjaus on alkanu varmentua taasen. Kontaktessakin ollaan päästy eteenpäin, odotan vain että päästäis jo kisaamaan, tahtoo! Ensi vuonna on tarkoitus petrata tässä asiassa. Tokoa ollaan myös veivattu jonku verran, samaahan me edelleen jankataan ku ohjaaja on tämmönen surkimus siinä lajissa mutta jospa me päästäis joskus korkkaamaan se ALO luokka ;)

Sutkin kans ei olla tottisteltu paljon ollenkaan nyt viime aikoina, ollaan keskitytty pääasiassa maastolajeihin nyt kun maa on vielä vailla lunta, talvella kerkiää sitten tottisteleen toivon mukaan. Jäljellä ollaan askelpituutta pidennetty ja samoin itse jälkeä, samoin myös yhä useampi askel on ilman herkkuja. Vähänhän se on semmosta kaahottamista mutta koko ajan meno on parantunut kuitenki, enemmän vielä pitäs päästä tekeen niin tulis varmuutta. Tavoitteena olis muutama jälki vielä keretä tekeen ennen ku se lumi tulee maahan.

Hakuileen taas ollaan päästy  melkeen sen 3krt/vko ja se näkyy! Sutki on kehittyny huimasti! Ollaan saatu hyviä vinkkejä ja treenejä kiitos Saara! Ollaan otettu tuuli harjoituksia ja nenänkäyttökin on tullut mukaan kuvaan, ettei se haku ole vain säntäilyä maalimiesten perään ;) Ja samoin ollaan keskitytty siihen että maalimiehet menee piiloon niin ettei Sutki pysty jäljestään niitä vaan joutuu oikeasti käyttämään ilmavainua. Toivottavasti keritään vielä muutamat treenit tätäkin lajia ennen lunta ja pakkasia ja sittne päästäis keväällä jatkamaan hyvistä lähtökohdista ;)

Sitten muutama sananen vielä tuosta meidän vanhuksesta joka on koko syksyn kulkenut kuin nuori poika <3 Seuran kaikki hirvet on kaadettu ja pari ylimääräistäkin, Jere on toiminut kuin unelma. Pääsin itsekkin vihdoin mukaan ja saatiin haukkukin aikaseksi ja hyvältä kuullosti! Hirvet oli sen verran herkkänä ja tuuli olosuhteet huonot, että olivat tietoisia meistä ja ottivat karkkoja koko ajan, Jere pysäytti aina hyvin mutta me ei päästy ampuma etäisyydelle saakka, nähtiin kyllä mutta hirvet jäi tällä kertaa metsään.

 Väsynyt metsästäjä <3