Keskiviikkona käytiin Tuijan ja koirien kanssa jälkihommissa Kivitaipaleessa. Ensin käytiin tekemässä verijäljet Asgeirille, Staralle ja Tuija teki omalle koiralleen. Sitten tallatiin vielä nuille sakemanneille peltojäljet teemana pitkä jälki ilman mitään kommervenkkejä. Sitten vaan hengattiin ja annettiin jälkien vanheta.

Sutki lähti jäljelle aika rauhallisin mielin, vähän se meinaa häslätä jäljelle eikä tee oikein tarkkaa työtä. Pysyy kyllä jäljellä koko ajan mutta kaahottaa vauhilla eteenpäin eikä pahemmin syö herkkuja sieltä väliltä. Tähän nyt pitäis saada jotain toisenlaista toiminta mallia.

Asgeirin verijälki ei ollut järin pitkä mutta siellä oli muutamia uusia haasteellisia elementtejä, kuten suo, pelto ja makaus pellolla. Alku oli tavalliseen tapaan vauhdikas mutta heti rauhottu ku mentiin suolle jossa joutu oikeesti tekemään töitä. Eka makaus meni hyvin. Pellolla ote herpaantui ja jäljesti epätarkasti ja ohitti makuun, ei siinä en miekään sitä enää löytäny... Pellolta ei löytäny oikeasta kohtaa metsään takaisin vaan meni kierroksen kautta. Makuun ja kulman otti hyvin ja jäljesti loppuun hyvällä tatsilla.

Staralla tein kaarevan melko pitkän jäljen johon tuli vahingossa tien ylitys. Halusin kokeilla kuinka se jäljestää itsenäisesti ihan ku se ei muutenki olis jo tarpeeksi itsenäinen ;) Noh jokatapauksessa pistin sen irti jäljelle ja kuljin ite kaukana perässä. Hyvin se meniki jälkeä pitkin. Tiellä jäi sahaamaan ja etsimään oikeaa kohtaa, palasi lopulta mun tykö hakemaan apuja mutta ku ei niitä saanu niin lähti kokeileen uudestaan ja löysikin jäljen uudestaan. Loppu meniki sitten tuttuun tapaan hyvin :) Jäljen lopussa oli hirven nahka palanen jonka kantoi hyvällä innolla häntä pystyssä autolle.

Sutkille tehtiin vielä toinen peltojälki, jossa oli pelkkiä kulmia oisko niitä ollu 5 kappaletta ja keskityttiin pitämään meno rauhallisena ja vaadin sen syömään herkut jotta olisi tehnyt tarkempaa työtä. Luulen että tämä toimi ja kulmatki teki paljon tarkemmin kuin yleensä.

Talvi tekee tuloaan ja sen huomaa tästä treenien vähenemisessä, enää porukka ei ole niin kovin innokas treenaileen ja itekki lähtee mielummin lenkkeilemään ja touhuamaan muuta. Tarkoitus olisi nyt kuitenki pari haku treeniä ja jälkeä käydä tekemässä. Talvi keskitytään sitten ilmaisuun ja tottikseen.