Joululoman päätteeksi lähettiin perjantai aamuna (kaksi tuntia myöhässä suunnitellusta aikataulusta) ajeleen kohti Kajaania. Matkajenginä minä, äiti, Mirka, Petra, ja nelijalkaisista Asgeir ja Charon. Siinähän se perjantai päivä menikin ajelessa ja kuunnellessa lastensatuja ;) Oltiin hotellilla siinä puoli kahdeksan aikaan ja päästiin sinne suhteellisen vaivattomasti (oliskohan tämä hieno keksintö mikä saatíin lainaksia, GPS auttanut asiaa ;) )

Vietiin kamppeet hotelli huoneeseen, joka olikin sitten vaatimattomasti Superior huone! Miksihän me semmonen saatiin :O Noo ei valittamista, kyllä kelpas, välillä vähän luksustakin :P Sitten lähettiin Mirkan kans ulkoiluttaan koiria ja samalla kipastiin iltapalaa lähi marketista. (Vielä vähän hehkutusta huoneesta, se oli tooodella iso ja kylpyammekkin löytyi ;) ) Yö olikin sitten jotain ihan muuta kuin luksusta. Asgeir herkkähaukkuisena haukkui joka äänen ku porukka kulki käytävässä ja huoneemme alapuolella heitettiin selvästikkin hurua..

1196181.jpglapset käsyää

1196182.jpgOli ihan pakko näpsästä kuva x)

1196186.jpgKajaanin kirkko

Kuitenkin "hyvin" nukutun yön jälkeen lähettiin etsimään näyttelypaikkaa, siinähän se oli ihan lähellä. Onneksi olikin, sillä sakemanni kehä oli juuri alkamassa ku päästiin kehän reunalle, ettei siinä kauheesti keretty pyynäileen ku kehään vaan :) Juniornarttuja oli 14 ja ensin otettiin kaikki kehään mutta sitten porukka jaettiin kahtia ja päästiin juoksemaan yhdessä. Ihan hyvin tyttö juoksi ja seisominenkin onnistui ihan hyvin. Yksityisarvostelussa seisominen oli hieman hankalaa, sillä Charon haki koko ajan Mirkaa ja Petraa, samoin kuin liikkeitä tehtäessä mutta kuitenkin pysyttiin ravissa ja kyllä se loppupeleissä ihan hineosti meni. Saatiin punainen nauha  eli EH, joka meille oli todellinen voitto niinkin suuressa näyttelyssä  ja niin komeiden koirien joukossa. Arvostelukin oli mukava.

Sitten olikin vuorossa yllättäen odotusta odotusta ja odotusta. Buhund kehä oli tavalliseen tapaan myöhässä. Vietettiin aikaa ulkoillen, tuttujen kanssa jutellen jne :) Oli todella mukava nähdä Asgeirin kasvattajia pitkästä aikaa :) Pitkän odotuksen jälkeen olikin meidän vuoro. Päästiin kehään yksin ku muita avoimenluokan uroksia ei ollut. Saatiin se vaaleanpunainen nauha, JEE! Valioituminen hyvin lähellä :) Kaikki kolme urosta sai ERI:n ja paras uros kehässä sijoituimme kolmanneksi eli tuloksena ERI/1,PU3,vara-SERT,vara-SERT. Ei tällä kertaa vielä sitä vikaa SERTiä mutta ainakin hyvä syy juossa vielä näyttelykehissä :) Onnittelut Grimille ja Bendikille!

Ei jääty tällä kertaa ryhmiä katsomaan vaan lähettiin syömään ja ajeleen kotiin päin. Oli kyllä mukava reissu mutta on se aina niin mukava tulla kotiinkin :) Oltiin Rovaniemellä siinä klo 23 aikaan.

Tiistaina sitten alkoi taas ohjatut agility treenit. Ensin tehtiin erilaisia hyppypätkiä joissa tuli harjoitella sekä hyppämistä, esteen omatoimista hakemista sekä ohjausta meille kaksi jalkaisille. Tällä kertaa rimat pysyivät melko hyvin mutta omassa ohjaamisessa oli hieman jäykkyyttä. Taas sitä kuivaharjoittelua ;)

Sitten tehtiin pidempää pätkää jossa oli kontakti esteinä puomi ja A-este. A-esteellä oli hieman ongelmia loppukontaktin kanssa joten nyt alettava kiinnittämään siihen huomiota. Sitten saatiin vähän haastetta kun pätkässä oli mukana putki jonka jälkeen kepit. Hyvää treeniä ensimmäisen välin hakemisella. Ensimmäisellä kerralla hieman haparointia mutta kyllä se väli löytyi sieltä, toisella kerralla ei mitään ongelmaa. Asgeir löysi hienosti välin ja kepeissä oli vauhtia.

Kolmannella ja viimeisellä pätkällä Asgeirin keskittymiskyky katosi ihan kokonaan. Rata meni räksyttämiseksi ja sähläämiseksi. Viimeinen treeni oli selvästi liikaan. Meillä kävi myös muutaman kerran tosi ikävästi ku treeneissä yksi koira pääsi hyökkäämään Asgeirin kimppuun. Ei onneksi mitään fyysisiä vammoja, toivon mukaan ei henkisiäkään....