Käytiin Asgeirin kanssa sunnuntaina Emilia Rainetojan koulutuksessa täällä Rovaniemellä. Koulutus oli ihan älyttömän hyvä, juuri kun meille tarkoitettu ;) (taidettiinkin viedä meidän ongelmilla suurin osa koulutusajasta..) Saatiin paljon tosi hyviä vinkkejä ja neuvoja lähes jokaiseen ongelmaan :)

Ensiksi otettiin ihan vaan hyppy-kaari rata jossa nähtiin kuinka ohjaukset onnistuu jne.. No toisin päin ei mitään ongelmaa mutta toisinpäin kun tehtiin ja hypyt olivat vähän vaikeammissa kulmissa alkoi niitä ongelmiakin löytyä. Keskimmäinen hyppy toi ongelman nimittäin rima ei pysynyt sitten millään. Koitettiin erilaisia visioita, että saataisiin Asgeir hyppämään oikeasta kohdasta ja rima ei tippuisi. Kuulemma hyppytekniikkassa vähän puutetta ;) Jo tämän radan jälkeen Asgeirilla oli silmäkulma hieman auki mutta ei se haitannut menoa ollenkaan. (Ei mitenkään pahasti pieni kolhu vain)

Sitten otettiin vähän pidempi pätkä missä oli niitä meille ongelmallisia takanaleikkauksia ja alun 90 asteen hyppy sydeemi oli aika hankala kun kolmas hyppy oli niin pois linjasta. Saatiin ihan älyttömän hyvä vinkki siihen kuinka nuiden 90 asteen kulmien kanssa tulisi tehdä. Sitten se meidän putkeensyöttö-takanaleikkaus ei sitten onnistunut millään, ohjasin mie sitten miten vaan ja juoksin missä tahansa kohtaa tai vauhdilla niin putkeen ei menty.. Sitten treenasin (siis mie) käsiliikettä hypylle syöttämiseen ja takanleikkaamiseen, apukeinona kivet ja pallot ;) Kyllähän sekin sitten muutaman toiston kerran onnistui. Kai se vaan on niin että ohjaaja ja koira tarvitsevat molemmat useamman toiston ennen ku menee kaaleen ;)

Viimeisellä pätkälle me jankattiin vain keppejä ja ekaan väliin syöttöä. Senkin treenaamiseen taas hyviä vinkkejä ja rauhottua kuulemma pitäs ennen keppejä :) Sitten tulikin tämä murheenkryyni rengas jota ei tietenkään hypätty oikeasta välistä ja sitten otettiinkin rengasta ihan vaan pelkästään. Asgeir ei vaan ole tajunnut mitä se "rengas" tarkoittaa, se kyllä ymmärtää että silloin hypätä tuosta hökkelistä mutta ei ole käsittänyt että sitä mennään siitä tietystä välistä.

Kiitokset hyvästä koulutuksesta ja varamasti tuli tarpeeseen :) Nyt vaan pitäs päästä treenaan ja toteuttaan saamat vinkit.

Maanantaina heti kirjotusten jälkeen suuntasin eläinlääkärille jossa Pirita ja ihana buhundneiti Mona (Buhunden Ab Mona) olivat. Mona jäi eläinlääkärin hyvään hoivaan ja me lähettiin Piritan kans kahville ja jutteleen buhund juttuja :) Myöhemmin Pirita kävi vielä moikkaan Asgeiria kunnes he lähtivät ajeleen kotiin päin! Oli mukava nähdä, nähdään toistekkin niin että koiratki pääsee jutteleen buhund juttuja ;)