Aikasemmin tuossa mulla iski inspis kirjottamaan blogia mutta tietenkään sillon vuodatus ei toiminu ja sen jälkeen tätä inspistä sai taas odotella. Nyt se iski ihan vähäsen joten kirjotellaan ja muistellaan jotain mitä ollaan tehty.

Hakua ollaan tietenki treenattu vaikkakin tuo pimeys ja lumi pukkaa päälle joten treenit on huomattavasti vähentyneet :/ Kai se pitää todeta että talvi tulee ja tottikset kutsuu.. Toissa viikonloppuna käytiiin piiiitkästä aikaa Toramon radalla treenaileen  ja nämä treenit ois voinu jättää välistä mulla oli se fiilis jo kotona ettei kannattais mutta lähimpä kuitenki. Treeneistä on turha kirjotella sen enempää, koira teki töitä mutta ohjaaja mokaili muunmuassa sillä ettei ollut suunnitellu treenejä ollenkaan..

Viikolla sitten korjattiin tämä, tein suunnitelmat treeneihin ja fiiliski oli kohallaan. Oltiin Vennivaarassa, jossa rata oli melko avonainen ja lunta oli nilkkoihin saakka. Kaksi ensimmäistä pistoa oli valmiita, niissä ei mitään ongelmia hyvin haki ja viihty maalimiehellä. Kolmas pisto oli tyhjä ja se oli hieno! Hyvin uppos ja tuli takaisin kutsusta. Tyhjältä oli tarkoitus lähettää haamulle mutta maalimies ei kerennyt haamuksi joten se meni jänikseksi.

Neljäs oli jälleen valmis, Sutki viihty maalimiehellä todella pitkään, maasto oli sen verran avonaista että näin että se välillä kattel minua ja jäi sitten maalimiehellä vain kököttämään?? Viidennen piston otin taas tyhjänä ja sehän oli virhe, Sutki ilmeisesti laskeskeli että maalimiehiä on keskilinjalla kolme eli metsässä ei voi olla ketään.. Jouduin lähettään kolmeen kertaan ennen ku lähti ja teki aika lyhyen tyhjän, plaah! Ei olis pitäny mennä nuolasemaan ennen ku tipahti.. No jos vielä yhet treenit sais ennen totaalista talvitaukoa että saisin paikattua tuon tyhjälle menon ;)

Ollaan myös treenattu pariin kertaan ilmasua, eli Sutkistahan tulee rullakoira. Hyvin se on lähteny rullaa hakemaan maalimieheltä ja tuokin sen mulle kivasti. Talven nyt sais treenailtua tätä ilmasua niin sais sen sitten heti keväällä metsään mukaan.



Staran kanssa ollaan treenailtu pariin otteeseen agilityn alkeita. Stara on tehny innokkaasti ja oppii nopeasti. Nenä tahtoo aina välillä viedä  on se niin erilaista treenata ku paimenkoiran kanssa ;) Ollaan tehty mutka putkeen lähetyksiä eri puolilta ja takanleikkausta. Pussin menee jo melkeen niin että se on kokonaan ummessa. Keppejä ja kontakteja ollaan aloteltu, hyppyä ihan rima maassa. Hyvä siittä tulee! :D

3.-4.12 pakkasin auton täyteen koiria (Asgeir ja Sutki) ja tavaraa ja lähettiin ajeleen Haapavedelle Sutkin kasvattajan tykö Halloween pippaloihin, treenaileen ja koiran lihashuolto hommiin. Lauantaina oli Pohjois-Pohjanmaan urheilu- ja työkoirat ry:n järjestämä Halloween tapahtuma jossa oli mm. mondioring koetta ja mätsäriä.

Osallistuttiin Asgeirin kanssa mätsäriin jossa tuloksena pienten punaisten aikuisten kolmas. Hyvin se esiintyi vaikka ei olla näyttelyhihnaa nähty varmaan puoleen vuoteen. Vähän minusta vaan tuntu ettei liikkeet olleet kovin puhtaat, varmaan takajalka vaivas :/ Iltaa vietettiin Katan ja Jussin luona saunoen ja jutellen koirajuttuja, mukavaa oli! :)

Sunnuntaina ol vuorossa lihashuoltoa, Asgeir pääsi jäsenkorjaajan (Kalervo Ylikangas) ja urheilukoirahierojan (Katariina Moilanen) käsittelyyn. Olihan se TAAS jumissa. Jäsenkorjaaja oli sitä mieltä että selästä löytyi joku pieni välilevyn pullistuma ja se laitettiin kuntoon. Hieroja käsitteli sen vielä kokonaan. Selkä oli ihan tuhannen jumissa ja lanton alue kipeä. Takajalkojen varpaat ja ranteet oli tosi jäykät ja oikeasta takajalan tassusta löytyi hermopinne jota Asgeir aristi kovin. Hieroja sai Asgeirin hyvin auki ja hermopinnekkin aukes :) Asgeir oli käsittelyn jälkeen ihan eri koira ja vielä seuraavanaki päivänä varas painoa oikealle jalalle paljon paremmin, toivottavasti se nyt pysyis kunnossa pidempään.

Kata auttoi sitten vielä Sutkin tottisten kanssa saatiin hyviä vinkkejä takapään käyttöön, vasemmalle käännöksiin ja seuraamiseen yleensä. Nyt ehkä tiedän mitä alan tekemään ja tästä me jatketaan tottistellen tämä talvi! Olipahan vain kaikinpuolin hyvä viikonloppu!